- سامانه ثبت شرکت
- راهنمای ثبت شرکت
- استعلام ثبت شرکت
- هزینه ثبت شرکت
- شرایط ثبت شرکت
- سامانه ثبت شرکت ها و موسسات
- مشاوره ثبت شرکت
شرکت چیست؟
شرکت در حقیقت به مجموعهای گفته میشود که دو یا چند نفر با یکدیگر تشکیل میدهند و با همان مجموعه که تشکیل شده به فعالیت اقتصادی میپردازند. در این راستا میتوانند سودی به دست آورند، به طوری که از درآمد خود هزینههایی که صورت گرفته را کسر میکنند و از آنچه باقی میماند بهعنوان سود استفاده میکنند. در حقیقت میتوان گفت امروزه بسیاری از افراد به دنبال ثبت شرکت هستند تا بتوانند از طریق آن برای خود درآمدی را شکل دهند؛ اما از آنجایی که این کار به راحتی امکانپذیر نیست، تصمیم گرفتیم اطلاعاتی را در این راستا در اختیارتان قرار دهیم تا با صفر تا صد این موضوع آشنا شوید.
دسته بندی شرکت ها
پیش از هر چیزی لازم است که بدانید شرکت ها در یک دسته بندی کلی به دو دسته تقسیم میشوند که این دو دسته را میتوان شرکت های تجاری و شرکت های مدنی در نظر گرفت. دقت داشته باشید که هر یک از شرکت ها ویژگیها و خصوصیات مربوط به خود را دارند که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
شرکت تجاری چگونه شرکتی است؟
شرکت تجاری در حقیقت به شرکتی گفته میشود که تحت قوانین تجارتی شکل میگیرد و هدف از شکل گرفتن آن به دست آوردن سود و منفعت است. در نتیجه سود و منفعت به دست آمده بین شرکا تقسیم میشود. البته دقت داشته باشید که شرکت های تجاری خود نیز به 7 شاخه دیگر تقسیم میشوند که آنها را به عنوان انواع گوناگون شرکت میشناسیم.
- شرکت سهامی
- شرکت نسبی
- شرکت تعاونی تولید و مصرف
- شرکت تضامنی
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
شرکت مدنی چگونه شرکتی است؟
شرکت مدنی نوع دیگر از شرکت است که با اجتماع مالکین متعدد در یک شی واحد به نحو اشاعه شکل میگیرد. در حقیقت میتوان گفت این نوع از شرکت زمانی شکل میگیرد که سهم الشرکه ی نقدی و غیر نقدی افراد حقوقی و حقیقی ایجاد میشود. البته با این تفاوت که مالکیت سرمایه به شخصیت حقوقی شرکت انتقال پیدا نمیکند و هر فرد به صورت جداگانه مالک سرمایه خود است و امور به صورت کاملا مشارکتی اداره خواهد شد.
معروفترین شرکت هایی که ثبت میرسند از چه نوعی اند؟
همانطور که گفته شد، امروزه افراد بسیاری به ثبت شرکت پرداختهاند و در این میان برخی از انواع شرکت ها از دیگر انواع معروفتر هستند، به طوری که بیشتر شاهد شکل گرفتن آنها هستیم. در ادامه با برخی از این شرکت ها آشنا خواهیم شد.
ثبت شرکت با مسئولیت محدود: این نوع از ثبت شرکت یکی از شرکت های تجاری محسوب میشود که برای ثبت آن حداقل به دو شریک نیاز است. به طور معمول افرادی که قصد دارند برای خود شرکت بازرگانی را داشته باشند، شرکت با مسئولیت محدود را انتخاب میکنند. شما برای فعالیت در این زمینه به حداقل سرمایه یک میلیون ریال نیاز دارید. همچنین باید بدانید که مسئولیت هیئت مدیره در این نوع شرکت نامحدود است، مگر آنکه در اساسنامه ترتیب خاصی برای آن در نظر گرفته شود.
شرکت سهامی خاص: شرکت سهامی خاص از دیگر انواع شرکت های تجاری محسوب میشود که برای ثبت آن به حداقل سه نفر نیاز است. همچنین اگر شما تصمیم به ثبت شرکت سهامی خاص دارید، به سرمایهای نزدیک به یک میلیون ریال نیاز خواهید داشت. به طور معمول شرکت های عمرانی و شهرداری که معمولا در مناقصات و مزایدات شرکت میکنند، این نوع شرکت را برای خود مناسب میدانند. اعتبار هیئت مدیره در این شرکت دو سال و بازرسین مالیاتی یک سال در نظر گرفته شده و پس از این مدت افراد باید تمدید یا تعویض شوند.
شرکت دانش بنیان: ثبت شرکت دانش بنیان زمانی صورت میگیرد که بخواهند از طریق فروش یک فناوری یا خدمات به درآمد و سود مناسبی برسند. به طور معمول برای ثبت این نوع از شرکت، شرکت سهامی خاص انتخاب مناسبتری به نظر میرسد. همچنین لازم است بدانید که برای چیده شدن چنین شرکتی به حداقل دو نفر از اعضای هیئت مدیره که مدرک کارشناسی ارشد یا بالاتر دارند، نیاز خواهد بود. از طرفی میتوان گفت که یکی از هدفهای تشکیل شرکت دانشبنیان تبدیل ایدهها به محصولات و مشاغل پایدار است که در جهت حمایت و هدایت سودآوری انجام میشود.
ثبت شرکت تضامنی: این نوع از ثبت شرکت در حالتی تشکیل میشود که بین دو یا چند نفر انجام امور تجاری به شکل تضامنی صورت گیرد، به طوری که اگر یکی از شرکت های یا طرفین برای ادای قرضها و تعهدات توان کافی را نداشت باشد، شرکت های دیگر که شریک هستند مسئول پرداخت تمام قرضها و تعهدات طرف مقابل خواهند بود.
بررسی مراحل کلی ثبت شرکت
پس از آنکه تصمیم گرفتید نوع شرکت خود را از کدام دسته انتخاب کنید، باید نسبت به ثبت شرکت خود به صورت آنلاین یا از طریق سامانه ثبت شرکت اقدامات لازم را انجام دهید. البته توصیه میشود پیش از آنکه فرایند ثبت را آغاز کنید مدارک لازم که اعم از نام شرکت، موضوع فعالیت آن، آدرس محل کار، کد پستی، سرمایه اولیه و … میشود را جمعآوری کنید و در ادامه به ثبت شرکت مورد نظر خود بپردازید.
از جمله شرایط ثبت شرکت میتوان به مواردی چون واریز حقوق دریافتی، تعیین نام، ثبت تمام اطلاعات حقوقی و فردی، انتخاب نام، پذیرش و ورود اطلاعات اشاره کرد. شما باید تمام این موارد را به ترتیب انجام دهید تا اجازه ثبت شرکت برای شما صادر شود. دقت داشته باشید که اگر پس از انتخاب نام تا 2 ماه بعد شرکت شما به ثبت نرسد، باید تمام مراحل را از ابتدا شروع کنید.
در راستای ثبت شرکت فرد متقاضی باید در ابتدا نوع ثبت نام خود را اعم از شرکت، موسسه و غیره بودن مشخص کند و بر اساس آن مدارک لازم را آماده و ارائه دهد. پس از آنکه پذیرش نهایی صورت گرفت به فرد متقاضی شماره پیگیری داده خواهد شد که از طریق آن میتواند امور را پیگیری کند.
اولین گام در رابطه با شرایط ثبت شرکت پذیرش نام و تایید آن است. بعد از آنکه نام انتخابی تایید شد، تمام مدارک از طریق پست برای اداره ثبت ارسال میشود. دقت داشته باشید که فرصت ارسال مدارک محدود است و تنها سه روز برای این کار در نظر گرفته شده؛ از همین رو بهتر است که مدارک آماده باشند تا شما بتوانید پس از تایید نام انتخابی آنها را در کوتاهترین زمان ارسال کنید.
پس از آنکه تمام مدارک ارسال شد و کارشناسی لازم صورت گرفت، اگر مشکلی وجود نداشته باشد ابلاغیه برای شما ارسال خواهد شد که از طریق آن باید به مرکز مشخص مراجعه کنید و هزینه ثبت شرکت که تعیین شده است را بپردازید.
ثبت شرکت چه مزیتهایی دارد؟
نظارت بر فعالیتهای مورد نظر، دریافت کسب مجوز برای انجام امور اقتصادی و بازرگانی از مهمترین مزیتهای ثبت شرکت محسوب میشوند. در کنار این موارد میتوان به موضوعات دیگری چون پیشگیری از رقابتهای ناسالم اقتصادی نیز اشاره کرد. شما میتوانید با مطالعه راهنمای ثبت شرکت امور لازم را در این راستا به درستی و به طور کامل انجام دهید تا بتوانید از تمام مزیتها و ویژگیهای داشتن یک شرکت بهرهمند شوید.
آیا امکان ثبت شرکت رایگان وجود دارد؟
تاسیس و ثبت شرکت یکی از امور محبوب محسوب میشود که دشواریهای مخصوص به خود را دارد. به همین دلیل بسیاری از افراد به فکر ثبت شرکت رایگان هستند؛ اما باید متذکر شد که ثبت رایگان شرکت تقریبا امکانپذیر نیست و شما در این راستا باید هزینههایی را بپردازید.
مراحل ثبت شرکت رایگان
طبق آمار به دست آمده، 86% از افراد که تصمیم به ثبت شرکت رایگان میگیرند، در اواسط این مسیر دست از کار میکشند، چرا که فکر میکنند این کار سخت و پیچیده است؛ در حالی که باید متذکر شد اگر تمام مراحل را به درستی و به ترتیب انجام دهید، این کار به درستی انجام خواهد شد.
مرحله اول: اولین کاری که باید برای ثبت شرکت انجام دهید، مراجعه به سامانه ثبت شرکت www.irsherkat.ssaa.ir است. پس از مراجعه به این سامانه باید فرمهایی که در این صفحه دیده میشود را با دقت و با توجه به اطلاعات شخصی پر کنید.
مرحله دوم: در این مرحله باید نام شرکت خود را انتخاب کنید. توصیه میشود 5 نام را انتخاب کنید که بررسیها بر روی آنها انجام شود تا در نهایت مناسبترین آنها انتخاب شود.
مرحله سوم: در این مرحله باید موضوع فعالیت خود، نشانی شرکت و دیگر اطلاعات مربوط به شرکت را وارد کنید.
مرحله چهارم: این مرحله مربوط به ثبت نام شرکا و سهام مربوط به آنها میشود. همچنین اگر شرکت شما شعبه دیگری نیز دارد، باید در این بخش آن را ثبت کنید.
مرحله پنجم: در این مرحله شما باید در صورت تایید شدن اطلاعات و مدارکتان، اساسنامه و شرکتنامه را اسکن و آن را در صورت نیاز در سایت بارگذاری کنید.
مرحله ششم: پیشفرضهایی که از اساسنامه و شرکتنامه وجود دارد را باید تکمیل کنید و در ادامه تصویر برابر اصل شده آن را اسکن و در سایت بارگذاری کنید.
مرحله هفتم: پس از آنکه این مراحل را انجام دادید، باید کمی صبر کنید تا اداره ثبت شرکت ها اطلاعات شما را تایید کند و درخواست تکمیل مدارک را داشته باشد.
مرحله هشتم: اگر شما هر 7 مرحله قبلی را به درستی و به طور کامل انجام دهید، شماره ثبت شرکت رایگان در اختیارتان قرار خواهد گرفت. پس از دریافت این شماره باید یک آگهی ثبت شرکت به صورت رایگان در روزنامههای رسمی چاپ کنید. دقت داشته باشید که در آگهی باید به مواردی چون نام شرکت، نوع و مدت زمان فعالیت خود اشاره کنید.
ثبت شرکت رایگان چه فوایدی دارد؟
- تمام فعالیتهای شرکت به صورت قانونی صورت خواهد گرفت.
- تمام اعضای شرکت در تمام فعالیتها حق تصمیمگیری دارند.
- قانون از تمام اعضای چنین شرکتی حمایت میکند.
- با گذشت زمان از تاریخ تاسیس شرکت، به اعتبار شرکت افزوده میشود.
- امکان مبادلات تجاری با دیگر کشورها را دارند.
- امکان شرکت در مناقصات و مزایدهها را دارند.
همانطور که مطالعه کردید، در این مقاله در رابطه با ثبت شرکت صحبت کردیم و اطلاعاتی را در رابطه با این موضوع در اختیارتان قرار دادیم. اکنون شما میتوانید با اطلاعاتی که در اختیار دارید، به انجام این کار بپردازید و شرکت مورد نظر خود را ثبت و راهاندازی کنید.
- سامانه ثبت شرکت
- راهنمای ثبت شرکت
- استعلام ثبت شرکت
- هزینه ثبت شرکت
- شرایط ثبت شرکت
- سامانه ثبت شرکت ها و موسسات
- مشاوره ثبت شرکت